top of page

Yleisimpiä kysymyksiä

thumbnail_IMG_3112.jpg

Päivähoitopaikan valinta voi olla vaikeaa. Auttaaksemme teitä päätöksenteossa, olemme keränneet tähän muutamia kysymyksiä vastauksineen. Toivottavasti näistä on apua, kun mietitte voisiko Joensuun Enkku olla teidän lapsillenne oikea paikka.

 

Vastaamme  mielellämme kaikkiin toimintaa koskeviin kysymyksiin, eli jos vastauksia ei löytynyt tästä, ota rohkeasti yhteyttä!

Minkä ikäisille lapsille tarjoatte hoitopaikkoja?

 

Tarjoamme varhaiskasvatusta 3-6-vuotiaille lapsille. On myös mahdollista saada hoitopaikka, vaikka lapsi ei olisi ihan vielä täyttänyt kolmea vuotta.

Mitkä ovat päiväkodin aukiolo- ja loma-ajat?


Päiväkoti on auki ma-pe klo 7.30-16.30. Päiväkoti on suljettu heinäkuun sekä joulusta uuteen vuoteen. Syys- ja hiihtolomalla aukiolo

katsotaan tapauskohtaisesti.

Minkälainen on tyypillinen hoitopäivä?


Päiväkoti aukeaa klo 7:30 ja lapset aloittavat päivän omaan tahtiinsa pelaillen ja satuja kuunnellen. Aamupala on tarjolla  klo 8 - 8.30.Vähän ennen klo 9 aloittelemme päivää yhdessä aamupiiriin merkeissä.. Tämän jälkeen alkavat päivän aktiviteetit ja eskareiden omat toimet. Päiväkodissamme ei ole yhteistä päivälepohetkeä ja lounaan jälkeen menemmekin ulkoilemaan. Lepohetkeen tarjoutuu kuitenkin mahdollisuus niille lapsille, jotka sitä tarvitsevat. Iltapäivä jatkuu välipalan nauttimisen jälkeen yleensä vapaalla leikillä ja ennen kotiin lähtöä ehdimme vielä ulkoilla. Päiväkoti sulkeutuu klo 16:30.

Onko päivähoito Enkussa kalliimpaa?

Kuten kunnallisissakin päiväkodeissa, myös yksityisissä päiväkodeissa päivähoitomaksun määrään vaikuttavat seuraavat asiat:

  • Lapsen hoitoaika

  • Vanhempien tulot ja perheen koko

  • Joensuun kaupungin myöntämän palvelusetelin suuruus

Hoitomaksu on sama kuin kunnallisessa päiväkodissa. Tahtotilamme on pitää päivähoitomaksu sellaisena, että kaikilla perheillä on mahdollisuus hakea Enkusta hoitopaikkaa.

Toiminnan laatu - kuka valvoo?

 

Yksityiseltä päivähoidolta edellytetään samojen laatukriteereiden täyttämistä kuin kunnalliseltakin päivähoidolta. Joensuun kaupunki ohjaa ja valvoo yksityistä päivähoitoa ja sen toimintaa.

 

Päiväkotimme toimintaa ohjaavat valtakunnallinen varhaiskasvatusuunnitelma sekä Joensuun seudun varhaiskasvatussuunnitelma.

bottom of page